Zamilujte si domácí chléb. Poradíme, jakou pekárnu koupit

Není nad to, když si doma upečete vlastní buchtu. Ty miluje celá rodina, navíc nemusíte chodit do obchodů a kupovat si pečivo, které je stejně rozmražené a dopečené na pánvi. Pokud odmítáte nakupovat pečivo v supermarketech nebo hypermarketech, raději si pořiďte domácí pekárnu, s níž si budete péct svůj vlastní chleba. Zamiluje si ho celá rodina, a navíc nevychází o moc dráž než klasický kváskový chléb, který koupíte v obchodech. Co vás však může zarazit, je obrovské množství domácích pekáren, které se na trhu nachází. Pro jakou pekárnu se rozhodnete vy?

Nikdy nevstupujte do obchodů s elektrickými domácími spotřebiči, aniž byste věděli, co vlastně hledáte či co od požadovaného stroje očekáváte. To samé platí i u pekárny. I u domácí pekárny si musíte ujasnit, co od ní očekáváte.

Nesahejte po nejlevnějších výrobcích

I u domácích pekáren platí, že se nevyplatí sahat po těch nejlevnějších kusech. Je to z toho důvodu, že ty nejlevnější věci jsou nejčastěji šunti, kteří vám odejdou po pár použitích. Raději investujte i do tohoto domácího pomocníka, protože se to skutečně vyplatí. Rozhodně nesahejte po pekárnách, které jsou levnější než tisícikoruna, to je varováním, že vám pekárny dlouho nevydrží.

Dbejte na velikost

I u domácích pekáren platí, že na velikosti záleží. Mladý bezdětný pár si vystačí s pekárnou, která bude tvořit půlkilová chlebík, velká rodina bude potřebovat ke svému žití chlebík kilový. Pro čtyřčlennou rodinu se hodí pekárna o obsahu nádoby 1200-1300 gramů, to je ideální.

Počet metel není podstatný

Pokud přemýšlíte nad tím, jestli si pořídit pekárnu o dvou nebo o jedné hnětací metli, neuvažujte nad touto zbytečností. Skutečně to není tak podstatné, jak se na první pohled může zdát. Počet hnětacích metel se bude odvíjet od toho, jestli v pekárně budete péct jenom chleba nebo i pizzu, rohlíky či koláčky.